Välkommen / Welcome

Hej och välkommen till min blogg!

Du läser nu det första inlägget till min bakningsblogg.

Låt mig presentera mig själv ifall du inte redan känner mig. Jag heter Julia, är 26 år gammal och hemma från Helsingfors. Jag studerar företagsekonomi sista året på yrkeshögskola och håller med andra ord just på att bli klar tradenom.

Jag tycker väldigt mycket om att baka och har länge funderat på att grunda en bakningsblogg för att kunna spara mina recept här, ladda upp bilder på mina bakverk och dela med mig med av recepten till alla som är intresserade. Jag har dessutom fått en hel del förfrågningar om att samla ihop mina recept och bilder så att mina vänner och bekanta skulle kunna hitta allt på ett ställe.

Som ”amatörbagare” gillar jag att testa för mig nya bakverk och så känner jag även ett starkt behov av att kunna behärska bakandet av vissa så kallade klassiska bakverk. Jag kommer främst att publicera recept och bilder på bakverk och desserter men ibland uppkommer säkert även recept på maträtter. Ni kommer nog att luska ut under bloggens gång vad jag gillar att göra, så häng med!

Nedan lägger jag ett litet bildkollage på några av mina instagrambilder. Ni hittar mig på Instagram under namnet @helljulia. Det är fritt fram att följa mig där ifall man önskar. Man får även kommentera med önskemål vad ni skulle vilja att jag bakar på bloggen, jag gillar utmaningar!

Presenterar bakverken i ordning med början uppe i vänster hörn: Twin Peaks Cherry Pie, världens bästa söta pajbotten, Blueberry Frangipane Pie, mitt första surdegsbröd, saftigt rödbetsbröd med timjan och pumpafrön, choklad-vanilj snurrbrioche (Swirl Brioche), croissanter, ankarstock och till sist ölbröd.

Presenterar bakverken i ordning med början uppe i vänster hörn: Twin Peaks Cherry Pie, världens bästa söta pajbotten, Blueberry Frangipane Pie, mitt första surdegsbröd, saftigt rödbetsbröd med timjan och pumpafrön, choklad-vanilj ”snurrbrioche” (Swirl Brioche), croissanter, ogräddad ankarstock och till sist ölbröd.

Ha en bra dag!


Hello and welcome to my blog!

You are reading the first blog post to my new baking blog. In case you don’t already know me, my name is Julia and I come from Helsinki, Finland.

I will be writing in Swedish, but on demand I can translate the blog posts to either Finnish or English. Please comment below if you wish to have the blog posts translated! I am happy to do it if you need me to.

Oh, and you’ll find me on Instagram as @helljulia. Feel free to follow me there!

Have a nice day!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather

2 comments

    1. Hej Anni! Kul med kommentarer, fast jag ännu skall be mitt IT-stöd fixa så att ”kommentera”-knappen syns bättre. Jag skall även dela med mig av inläggen på Facebook, bland annat, så att de får mera synlighet och att folk kommer ihåg att titta in. Trevligt veckoslut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *