Murphy’s cake law

Hej på er.

Idag har det varit en anti-Strömsö dag då inget gått som det skulle. Sötaste Taanjas mamma har beställt en kaka av mig tills imorgon och såhär på min lediga dag tänkte jag att det skulle gå som en dans och kakan skulle vara klar i bra tid och jag skulle vara lycklig och stolt och kunna skämma bort mig själv med en timmes svettig spinning på kvällen… men nejdå.

Allt började med att mitt chokladkakbotten gick sönder efter att jag tog ut det ur ugnen för att svalna. Jag tänkte att jag skulle kunna fixa bottnen, men sen gick det helt i smulor därmed gick det heller inte längre att rädda.

Jag var nu tvungen att baka nya kakbotten. Jag tänkte att jag skulle testa på något helt annat, lagade ett ljust botten, men efter att det kom ut ur ugnen märkte jag att det helt enkelt inte passade in i den smakvärlden som jag hade tänkt mig för denna kaka, alltså måste jag ännu en gång ikväll baka nytt botten. Helvete.

Nu tar jag en tankepaus, samlar mig och börjar baka pånytt helt just. Under tiden får ni kolla på ett par lyckade kakor som jag tidigare bakat.

Julias6

Till vänster en chokladkaka med salt kolasås och till höger morotskaka. Beklagar bildkvaliteten.

Wish me luck!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *