Scones, kaffe och påsk

Hej!

Skönt med påsk!

Nu under påskhelgen, kan jag tänka mig att ni läsare också möjligen har lite mera tid på morgonen och därmed kanske vill satsa mera på er frukost. Det finns få saker här i livet som är bättre än en riktigt god frukost och det finns också få saker som är bättre än Leila Lindholms scones, vilket gör att jag definitivt måste tipsa om hennes recept!

Julias7

Americano och cappuccino, mörk rost.

En sak som jag också tycker tillhör en riktigt god frukost är också riktigt gott kaffe. Själv har jag en espressokokare och kan njuta av en nybryggd americano eller cappuccino till min frukost. Lyx.

IMG_20141227_120922

Leila Lindholms underbara scones.

Leila Lindholms scones är så fantastiska. Jag har testat många recept, men inte hittat något bättre än Leilas. Receptet ger enligt Leila 6 st. scones men som ni ser på bilden blir det ”några” flera om man stansar ut dem som jag gör 🙂

Receptet hittar ni här. Några tips: var försiktiga med mjölmängden (det finns inget som blir bättre med för mycket mjöl), se till att smöret inte har smultit när ni arbetar in det i degen (håll det kallt som Leila säger) och kom ihåg att det inte är nödvändigt att baka med råsocker utan det går lika bra med vanligt strösocker. Sconesen smakar bäst samma morgon, men mina har hållit nog till nästa dag riktigt bra, man kan alltid värma dem litet i mikron så mjuknar de upp.

Ha en riktigt trevlig påskhelg! Tills måndag skall jag baka en påskig prinsesstårta (på beställning), så om det är något ni är nyfikna äver kan ni ju kolla in senast då!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *