Frukostfunderingar och information om kommande inlägg

Hej på er bloggvänner, nu är jag tillbaka igen.

Detta inlägg får fungera som ett inledande sommarinlägg. Jag kommer att berätta lite vad jag hunnit baka under senaste tiden och vad som komma skall. Simpla frukostbilder får illustrera detta inlägg, jag tycker bilderna råkade få så vackra och somriga färger 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mycket har jag inte hunnit baka under den senaste tiden, rostbrödet på bilden är ifrån april, om jag minns rätt. Några inlägg som kommer att komma upp är bland annat ett recept på en ljuvlig rabarber-äppelpaj med en underbar gammaldags vaniljsås, ett inlägg om en kakbeställning som levererades igår och ett inlägg om rostbrödet på bilden.

Mot sommaren kommer bloggen att gå i sommarläge och jag kommer att fokusera mig på fräscha, somriga recept. Jag tänker mig drycker, kanske sallader och baguetter till picnicen, glass (för sådana som inte äger glassmaskin, jag vill göra det så enkelt som möjligt), göra lite undersökningar om det där med ätbara blommor och fortsätta med mina försök på macarons. Oj macarons. Goda små djävular som aldrig vill bli perfekta. Någon gång skall jag nog lyckas.

På tal om macarons och omöjliga bakverk; jag har en liten lista på bakverk och maträtter som jag har som mål att någon gång bemästra. Macarons är nu högst på den listan och när jag klarar av att baka macarons perfekt, har jag andra mål som jag kan ta itu med. Listan hjälper mig att utveckla mina kunskaper i köket och finns till för att hålla intresset till bakandet vid liv.

MIN BEMÄSTRINGSLISTA:

  1. Macarons
  2. Temperera choklad
  3. Sufflé (har ej testat ännu men lär inte vara lätt)
  4. När jag har tid och ork, sätta mig ordentligt in i surdegsvärlden. Just nu orkar jag helt enkelt inte engagera mig och kör med jäst. Jag får ju hål i bröden ändå.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nåja, det var mitt ärende i ett nötskal. Nu måste jag ännu påpeka en liten rolig grej som jag blev så fascinerad av när jag kokade min americano för dessa bilder. Märker ni bubblorna? Så fina vackra färger de har, som såpbubblor. Amatörfotograf som jag är, fick jag inte så jätte bra fångat färgerna på bubblorna på bild, men jag gjorde några försök i varje fall.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Njut av de små sakerna i livet, vi hörs, nu ska jag på studentfest <3

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *