Red Velvet Cake

Hej!

Jag är tillbaka 🙂

Har haft fullt uppe med allt möjligt tidigare och inte riktigt haft fiilis att blogga heller på en tid, men ska försöka ta tag i det nu. Jag gillar att ha mina favoritrecept och bilder på vad jag bakar på nätet och jag behöver få användning av min kreativa ådra, så det känns bra att blogga lite igen.

Detta inlägg handlar om Red Velvet-kakan, den röda sammetskakan, som namnet betyder. Jag försökte googla lite historia om Red Velvet Cake, men Wikipedia kom inte med någon desto mer intressant eller relevant information än att kakan kommer från USA och den är röd inuti.

IMG_6981

Ovan finner ni en bild på min Red Velvet-kaka som jag bakade till min vän Freja och hennes nyårssällskap. Bildens kvalitet kan man åter debattera men receptet är idiotsäkert. Tidigare år har jag använt mig av ett annat recept för denna kaka. Men då jag till julafton bakade Red Velvet-kaka testade jag Roy Fares recept och MUMS! Herr Fares är då inte i onödan en prisbelönt konditor; jag bakar aldrig mer med annat recept.

Roy Fares Red Velvet-recept finner ni här. Jag använde ingen sugarpaste till garnering och gjorde hälften mera frosting än vad receptet instruerade. Detta kan orsaka att det blir frosting över, men ger mer utrymme för ytterligare dekorationer och det är alltid bättre att laga lite för mycket frosting än lite för lite. Man kan alltid kasta bort extra men det är väldigt jobbigt att i sista minuten börja vispa ihop till (jag brukar inte ha nerver för det 😉 ).

Så baka denna kaka! Den smakar som chokladkaka men har en vacker röd ton. Frostingen har mascarpone och Philadelphia i sig och kombinationen av alla smaker blir – sammetslen.

Gott Nytt År 2016!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather

One comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *