Rosa prinsesstårta och framtidsfunderingar

Hej!

Idag bjuder jag på ett kort inlägg om en rosa prinsesstårta som jag idag morse lagade för min väninnas systers baby shower. Senare i inlägget ska jag även diskutera bloggens framtida inlägg och vad som kommer att hända här detta år.

Receptet för prinsesstårtan är enligt samma recept som jag lagade tidigare då jag bakade min prinsesstårta med påsktema förra året till Taanja. Bottnen lagades enligt 6 äggs volym och rosen petade jag ihop utan instruktioner. På internet finns riktigt bra videon för roslagandet, här är till exempel en bra film för hur man gör rosor utan några som helst verktyg.

IMG_7074

En rosa prinsesstårta har jag inte tidigare lagat, så det var riktigt kul 🙂 Först tyckte jag att jag färgade marsipanen med en aning för mycket färg men jag blev ändå nöjd med slutresultatet; det blev en ganska vacker kontrast.

Tårtans täckande med marsipan gick (som de två andra gångerna jag bakat prinsesstårta) inte riktigt utan trubbel. Jag lyckas alltid få rispor i marsipanen nere vid bottenkanten när jag täckt kakan. Jag tror det beror på att marsipanen varit för styv vid bearbetandet av den, så nästa gång får jag helt enkelt värma upp marsipanen mer genom att knåda den.

IMG_7080

Mums. Jag blir så sugen på prinsesstårta nu när jag ser på bilderna. Visste ni att de flesta kakor som kommer upp här på bloggen är beställningskakor och till största del äts upp av någon annan? Få kakor får jag smaka på själv. Jag borde beställa en kaka av mig själv till mig själv…

IMG_7067

Nog om kakor. Vad kommer bloggen att handla om i framtiden?

Jag har ur bloggens synvinkel planerat år 2016 och vid planeringsskedet kom jag fram till tre punkter som bloggen återkommande kommer att fokusera sig på: 1) Nationella, internationella och globala matdagar, 2) Helger och högtider 2) Dieter och hälsa. Nedan följer förklaringar:

  1. MATDAGAR – Hur kul!? Å vad man må tycka att kanelbulledagen och lakritsdagen är onödiga, men hey! De är en orsak att baka! Eller att helt enkelt bara samlas med kompisarna och ha en liten temafest! Wikipedia har en fantastisk lista på matdagar. Vad sägs om International Beer Day i augusti? Eller Ice Cream for Breakfast Day? Vinnarkoncept. I och med de olika matdagarna kan jag dessutom fokusera en del på mat också, förutom att baka bakverk. Jag är dock bättre på att baka, så det kommer alltid i första hand.
  2. HELGER OCH HÖGTIDER – Runebergstårtor! Mera fastlagsbullar! Vändagen! Påskbakverk – egen memma kanske? Lussebullar! Pepparkakor! Födelsedagar! Nyår!
  3. DIETER OCH HÄLSA – Allt flere som jag känner har något i matväg som de inte kan äta. Många har dessutom börjat/ äter redan mer superfood och hälsosammare godisar etc. Jag är själv en mycket sötsugen människa som nästan dagligen har lust på godis (aja baja). För att stilla mitt eget sötsug (och kanske andras också) utan att utveckla typ diabetes eller alltför många hål i tänderna ska jag försöka utforska de hälsosamma bakverkens värld och introducera de godaste jag hittar här i bloggen. Har redan ett inlägg på kommande, nämligen icke illasmakande raw food fudge! (Jag borde ta upp i ett skilt inlägg om hur skeptisk jag varit mot hälsosamma desserter…) Men var inte oroliga – bloggens kaloribomber och sockerfyllor försvinner inte, det blir bara lite mer variation!

IMG_7071

Tack igen för att ni läste! Kom ihåg att det är bara att skriva kommentar ifall ni undrar något 🙂

Puss och kram!

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather

4 comments

  1. Hurraa för hälsosam mat & smaskiga godis för oss som måste följa viss diet – dessa passar dessutom alla 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *