Fetadipp

Hej på er!

Idag bjuds det på grekiska smaker i dippformat! Är det någon annan som är trött på butikens färdiga pulverdippsåser och vill ha något enkelt och underbart att laga själv? Älskar du fetaost? Ifall svaret på de tidigare ställda frågorna är JA, fortsätt läsa, för idag bjuder jag på ett recept på en underbar fetadipp!

IMG_7831

Receptet på denna underbara dipp hittade jag på samma blogg som jag hittade broccolipajens recept, på A Cup of Jo. En ljuvlig, ljuvlig ny favoritblogg.

Jag ändrade lite på receptet, jag tillsatte honung för jag tyckte det blev lite för saltigt annars. Dessutom tyckte jag inte det behövdes en blender, en gaffel fungerar riktigt bra för att smula sönder fetaosten.

IMG_7834

FETADIPP, RECEPT:

200 gram fetaost (eller fetaliknande salladsost)
Skal av 1 ekologisk citron
2 msk ekologisk citronsaft
½ dl olivolja
½-1 pressad vitlöksklyfta
1 msk honung
Röd peppar eller chiliflingor

Instruktioner:
Mosa fetaosten med en gaffel. Flytta över osten i en liten skål, tillsätt citronskal, citronsaft, olivolja, vitlök och honung. Blanda tills du har en jämn smet. Smaksätt med rödpeppar och/eller chiliflingor. Klart!

IMG_7835

TIPS:

Vaasan har helt underbart goda rågnachos som passade ypperligt att dippa i fetadippen! Min favoritsmak är den med sesamfrön och havssalt (på bilden nedan).

PS. Varför inte använda denna fetadipp som smörgåspålägg? En skiva rostat bröd med denna fetadipp brett på brödskivan och några tomatskivor och färska basilikablad på? Mums.

IMG_7839

Nåja, gå och laga lite söndagssnacks nu!

Tack för att ni läser 🙂

Facebooktwittergoogle_pluspinterestby feather

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *